Julebasar i den svenske kirke

Markedstype:

Julemarked

Adresse:

Folke Bernadottes Allé 4, 2100 København Ø

Stedbeskrivelse:

3 minutter fra Østerport station

Inden-/udendørs:

Inden- og udendørs

Kommune:

København

Arrangør:

Svenska Gustafskyrkan i København Ø

Periode:

18-11-2022 til 20-11-2022

Åbningstid:

fredag kl.15-18, lørdag kl. 11-17 & søndag kl.11-16

Entrébetaling:

Gratis

Antal stadepladser:

6-10

Beskrivelse

Traditionen fortsætter efter 110-års julebasar i Svenska Gustafskyrkan!

Den første julebasar i Svenska Gustafskyrkan i København åbnede portene i 1912. Kirken var nybygget dengang, men står lige så flot i dag på Folke Bernadottes Allé 4. De frivillige medhjælpere var alle iført svenske folkedragter, og nogle af netop de dragter, er stadig at finde i kirken, og på årets jubilæumsbasar.
Vi passer godt på kirkens folkedragter, fortæller Anna Bayer, der er ansvarlig for pleje af denne kulturskat. Hvert år glæder vi os til at finde dem frem, for at være festklædt når julebasaren åbner.
Julebasaren har altså en lang tradition og er den ældste i Danmark. Mange mener også at det er basaren med den hyggeligste atmosfære, og at det slet ikke bliver jul, hvis ikke der bliver tid til at ose rundt i de fyldte boder, drikke glögg og smage lucia boller, jubilæums kaka og lækre smörgåsar i caféen.
Det er muligt at købe svenske specialiteter som ostkaka, julskinka, laks og forskellig slags ost, knækkebrød, polkagrisar med mere. Nogle af julegaveindkøbene kan også ordnes i god tid, og hvis der er brug for ny julepynt til 1. Advent er der meget at vælge imellem. Flotte loppefund og måske en god gevinst i et af lotterierne lokker også.
Gustafskyrkan får ikke bidrag fra Sverige eller Danmark til kirkens drift og forsamlingens aktiviteter. Indtægten fra Julebasaren er derfor et vigtigt bidrag, og de mange frivillige som deltager i julebasaren hvert år, er med til at gøre det muligt, sammen med de mange besøgende.
Der afholdes mange koncerter i kirken i årets løb, og på julebasarens sidste dag er det julekoncert kl. 14.
Julebasaren indvies af H.K.H. Prinsesse Benedikte kl. 14 fredag den 18. november. Herefter åbner basaren kl. 15.

Find vej

Vis stort kort

Del med dine venner

Udskriv