Julemarked på Børglum Kloster

Markedstype:

Julemarked

Adresse:

Børglum Klostervej 255, 9760 Vrå

Stedbeskrivelse:

Julemarkedet foregår på Børglum Kloster, der i middelalderen et var kloster i præmonstratenserordenen. Den gamle klosterkirke havde i middelalderen også status af domkirke.

Børglum Kloster var også hovedklosteret i norden, i det der kaldtes 'Circariae Dania'. Klosterets sydfløj, der normalvis er lukket for besøgende, kan opleves i anledningen af julemarkedet.

I østfløjen vil man kunne opleve boder i håndværk, mens man i den renoverede hestestald kan opleve boder i delikatesser.

Børglum Kloster ejes i dag af Anne og Hans Rottbøll. På klosteret kan man i hovedsæsonen opleve mere end 15 forskellige udstillinger.

Til klosterets julemarked kan man som den eneste tid på året opleve de private julepyntede stuer og kongesalen.

Inden-/udendørs:

Inden- og udendørs

Kommune:

Hjørring

Arrangør:

Anne og Hans Rottbøll

Perioder:

i november - fredag 10-17 lørdag 10-17 søndag 10-17 - i december lørdag 10-16og søndag 10-16

Åbningstid:

i november - fredag 10-17 lørdag 10-17 søndag 10-17 - i december lørdag 10-16og søndag 10-16

Entrébetaling:

110 kr. for voksne 50 kr. for børn

Antal stadepladser:

26-50

Beskrivelse

Kom med indenfor i klosterets private julepyntede stuer og kongesalen, der kun åbnes for besøgende denne ene gang om året i anledningen af julemarkedet.

Julemarkedet er Børglum Klosters største event med mange forskellige boder i kunst, håndværk, og meget mere i tre etager i østfløjen.

Find også boder med delikatesser i den gamle herregårdshestestald, der blandt andet byder på lokale specialiteter.

Julemarkedet vil også byde på musik i år, hvor der skrues ekstra op for julestemningen med hyggeligt nisseorkester i kloster gården.

Caféen vil i juleweekenderne servere dejlige retter med alt, hvad der hører til på et traditionelt julebord. Klosterbutikken kommer også med deres bud på årets julegave.

Børglum kloster er også kendt fra den landsdækkende julekalender Ludvig og julemanden, der til dags dato den mest sete julekalender i dansk historie.Find vej

Vis stort kort

Del med dine venner

Udskriv